keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Project Life 2015

Olen jo pitkään haaveillut Project Life -tyylisestä skräppäyksestä ja vihdoin vuoden 2015 alusta pääsen aloittamaan sen! Olen jo aivan innoissani tästä uudesta skräppäysprojektista, ja kuten kuvista näkyy, olen jo varautunut hyvissä ajoin hamstraamalla Project Life -kortteja, muovitaskuja ja ihanan kultaisen kansion.


Mikä on Project Life?

Project Life on tarkoitettu jokapäiväisen elämän tallentamiseen kuvina ja teksteinä. Project Lifen on kehittänyt Becky Higgins, joka halusi luoda simppelin skräppäystavan - yksinkertaisimmillaan muovitaskuihin vain sujautetaan valokuvia ja valmiita PL-kortteja ja mahdollisesti kirjoitetaan kortteihin jotakin. 

Nykyään yleisin tapa on tehdä yksi aukeama yhdestä viikosta ja aukeamat ovat usein hyvin koristeltuja. On siis hyvin paljon itsestä kiinni, kuinka simppeliä tai koristeellista jälkeä haluaa tehdä ja kuinka paljon PL-skräppäykseen saa siten kulutettua aikaa.

Minun Project Life

Minä päätin luopua aukeama per viikko -ajattelusta ja laittaa albumiin kuvia sitä mukaa kun niitä tulee. Uskoisin että tämä on minulle paras tapa, koska joinakin viikkoina ei elämässäni tapahdu paljon mitään mielenkiintoista ja joinakin viikkoina puolestaan kuvattavaa riittää vaikka kuinka paljon. Näin minun ei tarvitse keksiä hiljaisemmille viikoille "turhaa" kuvattavaa ja toisaalta taas ei tarvitse karsia kivoja kuvia, vaan voin laittaa albumiin kaikki kuvat joista tykkään. 

Project Life -prosessiani saattaa kuitenkin hankaloittaa ja hidastaa se, etten omista tulostinta kuvien printtaamiseen. Aion teettää aina kuukauden kuvat kerrallaan, mikä vaatii hieman etukäteissuunnittelua, jotta saan kerralla kuvat teetettyä oikean kokoisiksi ja oikean näköisiksi. Katsotaan siis miten tämä lähtee sujumaan!

Tällä hetkellä albumini ja muovitaskuni ovat We Are Memory Keepersin valikoimista. Päädyin niihin, koska niitä on kehuttu laadukkaiksi ja kestäviksi. Löysin myös Ikeasta keltaisen Tjena-laatikon, joka on täydellinen PL-korttien säilytykseen! Kohta alkaa sekin käydä ahtaaksi...

Project Life on mielestäni erinomainen skräppäystapa "tavallisen" skräppäyksen rinnalle, koska minulla ainakin kertyy kuvia tietokoneelle hirveät määrät, eikä tavalliseen tapaan skräppäämällä ehdi skräpätä kuin murto-osan kuvista. Näin saan talteen ihan arkipäiväisiäkin kuvia ja tarinoita, ja parhaimmista kuvista voin jatkossakin tehdä isompia skräppisivuja.

Löytyykö blogin lukijoista muita Project Lifea kokeilleita, millaisia kokemuksia teillä on? Tai löytyykö muita, jotka meinaavat aloittaa Project Lifen ensimmäistä kertaa? :)


-----

I have planned on starting Project Life scrapbooking for long and now it's finally happening! I am very excited about this new scrapbooking project and as you can see from the pictures above, I am already well prepared and have hoarded lots of PL journaling cards, pocket pages and a beautiful golden album.

What is Project Life?

Project Life is meant for recording daily life in photos and stories. It was invented by Becky Higgins, who wanted to create a simple way of scrapbooking - Project Life is basically just slipping photos and journaling cards in pocket pages.

Nowadays the most common way of making a Project Life album is to make one double page per one week. The spreads can also be quite embellished. So it's up to you, how simple or embellished pages you want to make and how much time you want to spend on scrapbooking. 

My Project Life

I decided to give up on One spread per week -thinking and take more like a monthly approach. I think it's the best way for me, because on some weeks there's not much happening in my life and on some weeks there is a lot going on. This way I can add all the photos I like and on quiet weeks I don't need to struggle with what to fill the spreads with.

However, as I don't own a photo printer I'm going to need to order prints of my photos monthly. So I'm a bit afraid how it's going to work and how can I keep my album up to date!

I ended up ordering a We R Memory Keepers album and their pocket pages, because they should be good quality based on other scrapbookers opinions. I also found a yellow Tjena box from Ikea, it is perfect for storing journaling cards! I think I'll need to buy a new one soon... :)

I think that Project Life is an excellent way of scrapbooking besides the "normal" scrapbooking, because you are able to store all the photos of your daily life, that wouldn't otherwise be scrapbooked in "normal" layouts. 

Are there other scrapbookers who are doing Project Life and do you have any good tips for a beginner? Or are there others who are thinking of starting Project Life for the first time? :)

6 kommenttia:

 1. Ajattelin tulla tänne vielä vastaamaan blogiini jättämääsi PL-kysymykseen :) Mulla se kaatui juuri tuohon kärryillä pysymiseen. Lähdimme toukokuussa kolmen viikon matkalle ja sitä ennen olin kaksi viikko PL:ssa jäljessä, joten matkan jälkeen ajantasalle pääseminen tuntui aivan mahdottomalta. Näin jälkikäteen ajatellen viikko/aukeama-tahti ei ehkä ollut minulle myöskään paras sillä kun ei ole lapsia niin monet viikot ovat kovn samanlaisia. En ole päättänyt uudelleen aloittamisesta, toisaalta se houkuttelisi, erityisesti jos muuttaisi tahtia ja kansion kokoa. Ostin juuri sellaisen ihanan instagram-kansion (sivun koko 4x4, eli se on tosi mini) ja ajattelin, että voisin siihen koota yhden kuukauden ja katsoa miltä se tuntuu. Lähde vaan rohkeasti kokeilemaan! Sivujen tekeminen oli kivaa ja varsinkin kun sivut pitää yksinkertaisena, niin tekeminen on myös aika nopeaa! :) Muuten, en tiedä missäpäin asut, mutta meitä on aika paljon skräppääjiä ja askartelijoita kokoontumassa tammikuun lopussa yhdessä askartelemaan, jos sinua kiinnostaa tulla mukaan. Lisätietoja täällä: http://kaisavarkkaa.blogspot.fi/2014/12/askartelutapaaminen-jokelassa-31012015.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta! :) Se onkin varmaan hankala päästä takaisin kärryille PL:ssä, jos ei ehdi tekemään sitä säännöllisesti ja päivitysväli venyy liian pitkäksi... Minäkin olen vielä siinä elämäntilanteessa, että meitä on vain kaksi ja arkipäivät kuluvat lähinnä töissä/koulussa, ja usein vain viikonloppuisin ehtii tekemään jotakin arkirutiineista poikkeavaa :) Siitä voi olla sitten hieman vaikea saada kuvamateriaalia kokonaiselle aukeamalle! Noi Instagram-albumit on ihania, mullakin on yksi mutten ole vielä keksinyt sille käyttöä :) Toivottavasti säkin vielä joskus innostut uudestaan PL:stä!

   Poista
  2. Niin ja kiitos vinkistä! Kuulostaa kivalta tuo askartelutapahtuma, katsotaan josko itsekin uskaltautuisin mukaan... :)

   Poista
  3. Ehdottomasti kannattaa tulla! 😊

   Poista
 2. Tsemppiä projektiisi. Minä tein yksi vuosi - viimeinen kuukausi jäi retuperälle... mutta muuten olen tyytyväinen tulokseeni. Tein aina kerrallalla 2-4vko valmiiksi. Matkan varrella keräsin materiaaleja ja muistiinpanoja kalenterini väliin. Käytin tosi paljon jämäpapereita jemmasta kansioin tekemiseen. Mutta enää en tee... jos tekisin, niin tekisin varmaan kuin Veera ajatellut, että jollain "laajemmalla" ajanjaksolla. Mutta tsemppiä projektiin ja pitääpi seurata miten homma sinulla etenee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tuo onkin varmaan hyvä kerätä päivittäin/viikoittain muistiinpanoja albumia varten, ja kerralla sitten askarrella useampi viikko valmiiksi. Kun on vähän suunnitellut etukäteen, sivujen kokoaminen on varmasti helpompaa ja nopeampaa... :)

   Poista